_DSC2631.jpg

Балнео програми

В AQUAHOUSE Thermal & Beach продължаваме дългогодишните традиции на курорта в областта на балнеологията, балнеолечението, профилактиката и рехабилитацията и ще подготвим най-подходящата за Вас терапевтична или възстановителна програма.

7478.jpg

Детокс програма

7 дни - 22 процедури - 582лв

ПОДХОДЯЩА ЗА: Хора, подложени на стресово ежедневие, с наднормено тегло и за пушачи.

ЕФЕКТ: Съчетанието на лечебната минерална вода с таласотерапии с микронизирани водорасли и специфични маски, богати на йод таласо продукти, процедури с лиманна лечебна кал, има мощен детоксикиращ ефект. Енергизиращото действие на чистите морски растения, стимулира метаболизма и елиминира токсините в тялото. Всичко това, съчетано с балансиран и здравословен режим на хранене, има благотворно въздействие върху организма и води до неговото възстановяване и подмладяване.

OIH97W0.jpg

Аюрведична програма

7 дни - 18 процедури - 557лв

ПОДХОДЯЩА ЗА: хора, подложени на ежедневен стрес, както и за освобождаване на натрупалото се напрежение.

ЕФЕКТ: Програмата се основава на аюрведичната наука. Това е индийска холистична „наука за живота“, изучаваща естествените лечебни свойства на природата. Смята се за най-старата лечебна терапия /повече от 5000 години/, която се практикува и до ден днешен за постигане на пълна хармония между духа и тялото.

Job_2643.jpg

Лечебна програма

7 дни - 28 процедури - 472 лв

ПОДХОДЯЩА ЗА: профилактика и балнеолечение на състояния, свързани с дегенеративни ставни заболявания, увреждане на междупрешленните дискове, възпалителни ставни заболявания, ставни синдроми при системни заболявания и др. състояния след фрактури и хирургичното им лечение, състояния след артроскопия и ендопротезиране на тазобедрена, колянна и раменна става.

ЕФЕКТ: Противовъзпалителното въздействие, намаляването на мускулния спазъм и болката водят до увеличаване обема на движение на ставите и функционално възстановяване на ставно-мускулния апарат. Съчетаването на баленолечението с лечебна минерална вода и калолечението с лиманна кал има хондропротективно действие и се постига положителен ефект върху опорно-двигателния апарат.

_DSC2588 (1).jpg

Таласотерапевтична програма

7 дни - 28 процедури - 445 лв

ПОДХОДЯЩА ЗА: профилактика и балнеолечение на състояния, свързани с артериална хипертония I и II степен, проблеми с белия дроб, проблеми на опорно-двигателния апарат, травматични увреди и хронични състояния.

ЕФЕКТ: Таласотерапевтичната програма ще Ви помогне да се освободите от натрупаните токсини в организма и да повишите регенеративните си възможности. Отличен вариант за профилактика на заболявания като остеохондроза, спондилит, артрозна болест, дискови патологии, бронхиална астма, артериална хипертония I и II степен.Терапевтичните процедури спомагат за стимулиране на клетъчната регенерация, подобряват кръвообращението и стимулират производството на повече колаген и еластин в тъканите.

SEAWEED LEAF WRAP 2.jpg

Алготерапевтична

7 дни - 25 процедури - 447лв

ПОДХОДЯЩА ЗА: отслабване, детоксикация, възстановяване след раждане, елиминиране на течности от организма. Има антисептично и болкоуспокояващо действие, засилва имунитета, прилага се и при лечение на хронична съдова недостатъчност.

ЕФЕКТ: Програмата има подмладяващ ефект, тъй като водораслите правят кожата гладка и еластична. Морската кал и водораслите спомагат подобряването на периферния кръвен поток и на лимфния дренаж, с тяхна помощ изчезват отоците. Оказват защитно действие на вените, подобряват състоянието на кръвоносните съдове и могат да бъдат полезни при разширени вени. Имат обезболяващо и противовъзпалително действие, понижават риска от образуването на тромби. Подпомагат отслабването като ускоряват обмяната на веществата, имат положително действие върху ендокринната система, а също и минерализиращ и антистрес ефект.