989da3a6e1a0e5a4d5b29e52922598f6be8f6e9c.jpg

За минералната вода

8e0fcc6d4f546b4bfa0d2cfbc7bc3febf0e27b68.JPG

Лечебно профилактичните свойства на водата

При изпозлване на минералната вода за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика тя оказва благоприятно въздействие при следните заболявания: стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, метаболитни.

При използване за външно балнеолечение и балнеопрофилактика оказва благоприятно въздействие при заболявания на: опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, ортопедични и травматологични заболявания, кожни и гинекологични заболявания.

Балнеопрограми

17962c6d10e3f4e9714da3617ac2a65794a6c50f.png

Свойства на минералната вода

Минералната вода е един от най-важните елементи в нашата цялостна концепция за здраве. Водата, използвана в AQUAHOUSE Thermal & Beach се характеризира като хипертермална 46⁰С, минерализирана - с обща минерализация 553 мг/л, хидрокарбонатна натриево-калциево-магнезиева вода, което я прави подходяща за различни терапевтични приложения.

Също така тя има противодействие за редица специфични заболявания като: онкологични, инфекциозни, нарушения на сърдечния ритъм, остри ставни заболявания и декомпенсирани функции на органи и системи, епилепсия.

Термален басейн

С понятието "термален басейн" се обозначава басейн с минерална вода, притежаваща редица лечебни и благотворни за човешкото тяло свойства. Басейн, който може да се използва за отпускане и освобождаване от стреса и напрежението, лечение и профилактика при редица хронични заболявания и проблеми в определени зони на тялото. Аquahouse Thermal & Beach ви предлага не един термален басейн, а цели 14 открити и закрити такива, както и още множество водни съоръжения, захранвани с минерална вода.

Аquahouse Thermal & Beach е разположен на самия морски бряг в курорта "Св. св. Константин и Елена". Нашият екип продължава дългогодишните традиции на тази дестинация в сферите на балнеологията, балнеолечението, профилактиката и рехабилитацията. Тук можете да се потопите в термален басейн по всяко време от годината, доставяйки си ненадминати дози релакс, комфорт и блаженство. В следващите редове ще ви дадем няколко основателни причини да заложите именно на  Аquahouse Thermal & Beach, когато имате нужда от качествена СПА почивка.

Удовлетворяване на всякакви нужди и изисквания

Аquahouse Thermal & Beach предлага подходящ термален басейн за всякакви нужди и изисквания. Част от термалната ни зона са 14 външни и вътрешни басейна, както и терапевтичен термален басейн с температура до 42°C. Съоръженията предоставят отлични условия за рехабилитация, за лечение на прогресивни заболявания на костите и ставите, както и за справяне с болки и дискомфорт в областта на кръста и гръбначния стълб. От друга страна, можете да посетите Аquahouse Thermal & Beach и ако просто имате нужда да се потопите в отпускащ термален басейн и да се освободите от натрупаните нива на стрес през работното ежедневие.

 Термален басейн 1
 Термален басейн 2
 Термален басейн 3

Целогодишно обслужване

Ние от Аquahouse Thermal & Beach сме способни да ви предоставим целогодишно обслужване в областта на балнеолечението и профилактиката. В това число се включват и услуги през най-студените месеци и периоди от годината. Дори през зимата високата температура на нашите открити басейни, както и спиращата дъха гледка към морето, гарантират пълноценна почивка със значителни ползи за здравето и кондицията.

Медицински специалисти

Аquahouse Thermal & Beach разполага с медицински специалисти и рехабилитатори с богат опит и отлична квалификация. Гостите на комплекса имат възможност да направят предварителен преглед и консултация при доктор по рехабилитационна и физикална медицина, за да им бъдат назначени най-удачните за тях лечебни процедури, част от които могат да бъдат провеждани и в термален басейн.

Допълнителни услуги

Освен стандартните процедури, провеждани в термален басейн, Аquahouse Thermal & Beach предлага на гостите си и редица допълнителни услуги, свързани с тяхното здраве, тонизиране и релакс. Най-предпочитани сред въпросните услуги са финландската сауна, билковата инфрачервена сауна, парната баня и солната стая.