64386 (1).jpg

Thermal

Job_3141-2.jpg

ТЕРМАЛНА ЗОНА

Ако търсите възстановяване и релакс, AQUAHOUSE Thermal & Beach е дестинацията, която предлага целогодишни възможности за балнеолечение, балнеопрофилактика и СПА.

Термалната зона е мястото, където ще се отпуснете в спокойна и елегантна атмосфера, вдъхновена от топлина и хармония.

Тук сме продължители на дългогодишните традиции на курорта в областта на балнеологията, балнеолечението, профилактиката и рехабилитацията и ще подготвим най-подходящата за Вас терапевтична или възстановителна програма.

64432.jpg

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ТОПЛИНАТА

Зоната надгражда услугите и предлага вътрешни и външни басейни, както и терапевтичен минерален басейн с по-висока температура – до 42°C.

Използването им е подходящо за целогодишна рехабилитация, като през зимата високата температура на откритите басейни и пленяващата морска гледка осигуряват не само здравословно, но и вдъхновяващо изживяване.

Освен лечебни терапии и процедури с минерална вода, тук ще намерите също програми за здраве, тонизиране и релакс. Зоната предлага финландска сауна, билкова инфраред сауна, хамам, парна баня, солна стая, вътрешен контрастен басейн.

64493.jpg

БАСЕЙНИ

Термалната зона разполага с 4 вътрешни и външни басейна оборудвани с множество водни струи, които спомагат за отпускане на мускулите и освобождаване от стреса.

Терапевтичният басейн с минерална вода с температура до 38°C е подходящ за профилактика на болести на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система, за рехабилитация и подобряване на ортопедични и травмалогични състояния, при гинекологични и кожни проблеми.

Външен басейн: T 34 – 36°C, D 1.3 м

Терапевтичен външен басейн: T 38°C, D 1.45 м

Вътрешен басейн: T 30-32°C, D 1.3 м

Вътрешен контрастен басейн: T 10-15°C, D 1.3 м

IMG_2358 (1).jpg

ФИНЛАНДСКА САУНА

Т 80-100°C, влажност 25-30%, препоръчителен престой 2х10 мин

Финландската сауна е благоприятна за подобряването на тонуса, кръвообръщението и за засилване на имунната система. Тя е традиционен, ефикасен и безопасен метод за премахване на токсините от тялото.

Поради своите високи, но поносими температури (от 80 до 100°C), финландската сауна повишава температурата на тялото, което от своя страна стимулира потните жлези и предизвиква дълбоко изпотяване. Така тялото отделя множество токсини и вредни вещества.

Използва се за детоксикация, облекчаване на болката, служи за облекчаване на стреса и повишаване на настроението, спомага за редуциране на излишните килограми.

Herb_sauna.jpg

БИЛКОВА ИНФРАРЕД САУНА

Т 60°C, влажност 35-40 %, препоръчителен престой 2х15 мин

Инфраред сауната затопля помещението с инфрачервени лъчи. Те загряват само тялото и не затоплят околната среда и кабината, като това не натоварва сърцето и дава възможност на хора със сърдечно-съдови проблеми и високо кръвно налягане да я ползват без притеснения.

Дълбокото проникване на инфраред лъчите в кожата допринася за нейното почистване, омекотяване и сияен тен.

Здравословното въздействие на сауната е засилено и от благотворния ефект на лечебни билки.

Има изключително положително въздействие върху дихателната система, кожата и косата. Билковата сауна повишава имунитета и е подходяща за укрепваща процедура при възстановяване на организма.

IMG_2335.jpg

ПАРНА БАНЯ

Т 55°C, влажност 95-100 %, препоръчителен престой 20 мин

Парната баня е топло помещение с висока влажност и постоянното впръскване на пара с различни аромати или соли, подходящи за белите дробове и дихателните пътища.

Престоят засилва имунитета, подобрява обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Облекчава симптомите на артрит, ревматизъм, болки в ставите, болки и напрежение в мускулите.

Подходяща е и след тренировка. Парата стимулира притока на кръв към кожата, порите се отварят и почистват. Отмиват се мъртвите клетки, изхвърлят се токсините и тялото се чувства отпочинало.

Парната баня е идеалният начин за поддържане на здрава кожа. Процедурата не е подходяща за бременни и хора със сърдечно-съдови заболявания.

salt.jpg

СОЛНА СТАЯ

Т 32-36°C, влажност 30-40 %, препоръчителен престой 20 мин.

Солната терапия подобрява здравето чрез вдишване и излагане на тялото на сухи аерозоли. В солната стая се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг.

Халотерапията влияе благоприятно върху респираторни заболявания на дихателните пътища, както и върху различни кожни заболявания.

Солната терапия е напълно безопасна, неинвазивна, без странични ефекти и потенциални рискове за здравето. Един сеанс от 20 минути се равнява на 2 часа разходка в борова гора.

ОБЩИ ПРАВИЛА

Моля, запознайте се с правилата за ползване на услугите и съоръженията в Термалната зона на AQUAHOUSE Thermal & Beach. Те са задължителни за всички посетители на територията на комплекса и гарантират Вашата безопасност.

 • Лица под 13 години не се допускат в Термалната зона на комплекса.
 • Не се разрешава внасянето на храни и напитки.
 • Не се допускат домашни любимци.
 • Не се разрешава внасянето на велосипеди, мотопеди, обемисти предмети, запалителни и експлозивни субстанции. Моля при необходимост да използвате специално предназначените места за велосипеди.
 • Аварийните изходи се използват само след изрично нареждане на служителите на комплекса.
 • Шкафчетата в съблекалните се ползват само след предоставяне на съответния номер от рецепция, което е съобразено с ограничения им брой.
 • AQUAHOUSE Thermal & Beach не носи отговорност за загубени или откраднати вещи, непредадени на съхранение. На Ваше разположение са сейфовете на рецепция във Водната зона.
 • При напускане на обекта, системата автоматично приключва Вашия престой и изисква заплащане на дължимите суми. Повторното влизане в комплекса се осъществява само след следващо начисляване на входна такса.
 • Всички допълнителни услуги, които ползвате, се начисляват на Вашата гривна. Дължимата сума се заплаща на рецепция при напускане на комплекса.
 • Задължително е ползването на чехли и подходящо облекло (бански костюми, халат или хавлия) при влизане в термалната зона.
 • Използването на хавлиени кърпи в термалните помещения е задължително.
 • Моля, прибирайте дългата коса с шапка за плуване, на кок или по друг подходящ начин преди навлизане в басейните.
 • Задължително е използването на душовете преди навлизане във водните зони.
 • Не се препоръчва използването на термалната зона от хора с високо кръвно налягане или сърдечни проблеми.
 • Моля, не предприемайте действия, които не отговарят на Вашите физически възможности и здравословно състояние.
 • Не се разрешава използването на термалната зони от лица, употребили алкохол или упойващи вещества.
 • Не се разрешава бягането в зоните около басейните и скачането в тях.
 • Забранено е използването на стъклени изделия на територията на водните площи.
 • Не се разрешава изнасянето на храна от ресторанта и консумирането ѝ в другите зони на комплекса.
 • Пушенето на територията на комплекса е позволено само на специално обособените за целта места.