b91dc2eafdddf264a9cd33ab1c5d436ed8ba9fdc.jpg

Халотерапията – една добра възможност за подобряване на здравословното състояние на вашите деца

Напоследък в почти всеки хотел и СПА център има солни стаи. Много хора знаят, че са полезни, но не са съвсем наясно с какво точно помагат за подобряване на здравето. На други пък познанията стигат до това да знаят, че престоят в солните стаи влияе страхотно на кожата и озарява тена. С една дума – ставате много красиви, с нежничка и гладка кожа.

Истината е, че солните стаи имат мощна лечебна сила и предлагат една много полезна и ефективна терапия, позната още от древността.

Но хубавите новини не спират дотук. Солната терапия е един от малкото лечебни методи, при които няма ограничения за възрастта. Едно цяло семейство – от най-малките до най-възрастните може да посещава солна стая и да се наслаждава на ползите от тази терапия.

Вече все повече лекари препоръчват процедури в солни стаи на деца с хронични заболявания на дихателната система като бронхити и астма. Освен това при децата терапията помага при проблеми с нослето – хрема, синузит, при болки в гърлото, ангина и при възпаление на ухото. Дори и да не са болни в момента, солните процедури пак са полезни за децата, защото повишават имунитета и са начин да се избягват настинки и грип. Затова са подходящи за често боледуващи деца.

Халотерапията може да се прилага при съвсем малки деца – над 1- годишна възраст, а според някои специалисти е достатъчно бебенцето да е навършило 4 месеца. Престоят в солната стая е приятен – децата не го приемат като лечебна процедура, а за техните майки той също е полезен за здравето и външния вид. Резултатът при децата - намалява и дори изчезва необходимостта от лекарства, дишането се облекчава, кихане, кашляне и хрипове - чувствително намаляват.

Основното при солната терапия е постоянството. Обикновено са необходими 10-15 процедури. След период на почивка, тази полезна и приятна терапия може да се повтори.

Солната стая в AQUAHOUSE Thermal & Beach е с температура 32-36°C и влажност 30-40 %, а препоръчителният престой е 20 минути. За да бъде максимален ефекта от терапията в солната стая е необходимо средата в нея да бъде напълно лишена от овлажняване.

Назад към всички блог публикации