Рехабилитация

Защо е важна рехабилитацията? 

Най-общото определение за рехабилитацията е „набор от интервенции, които са необходими на хора, изпитващи трудности в ежедневното си функциониране“. Въпросните трудности могат да се появят с напредване на възрастта или пък вследствие на хронични заболявания или травми. Каквато и да е причината за тях, редовната рехабилитация е изключително важна от гледна точка запазване на нормалния начин на живот. Практикувайки подходящите за вашето състояние упражнения, бихте могли да направите възстановяването си от дадена травма по-ефективно, да контролирате развитието на определени прогресивни заболявания, както и да съхраните отличната си физическа кондиция за дълги години напред.

Какви упражнения за рехабилитация се практикуват най-често? 

Най-често практикуваните упражнения за рехабилитация съвсем естествено са свързани със зоните на тялото, в които най-много хора изпитват проблеми и дискомфорт. А това са областите на гърба, кръста и таза. Ето малко повече информация за рехабилитацията, провеждана за споменатите зони:

  • гръб - гръбначният стълб създава проблеми и усложнения на голямо количество хора в днешно време. Въпросните проблеми и усложнения биха могли да се дължат както на хронични заболявания, така и на получени травми при определени инциденти. Рехабилитацията на гърба обикновено включва базови упражнения като гръбните екстензии и гръбните преси.
  • кръст - факторите за болки и дискомфорт в областта на кръста са свързани най-вече с получени травми или наличие на тежки физически натоварвания в ежедневието. За рехабилитация на кръста са предвидени специфични упражнения от типа на котешкия гръб, при които човешкото тяло заема оптимална поза с оглед намаляване на напрежението в тази зона.
  • таз – друга зона, която може да бъде засегната от травми или пък от недобри навици в ежедневието. За нея се прилагат техники от типа на полу-моста, изискващи максимална прецизност при практикуване.
 Рехабилитация 1
 Рехабилитация 2
 Рехабилитация 3

Причините да заложите на рехабилитация в Aquahouse Thermal & Beach

Aquahouse Thermal & Beach е разположен на самия морски бряг в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Термалният комплекс разполага с 14 открити и закрити басейна с минерална вода. Именно минералната вода е основно предимство на комплекса. Тя е с изключително благотворни свойства и позволява лечението, профилактиката и рехабилитацията при множество заболявания.

Можете да посетите Aquahouse Thermal & Beach с цел рехабилитация през всеки сезон на годината. Високата температура на откритите басейни, както и зашеметяващите гледки към морския бряг ще ви гарантират по-добро здраве и настроение дори през мрачните и студени зимни месеци. Преди стартиране на терапииите имате възможност да се консултирате с нашите медицински специалисти, за да сте сигурни, че избраните процедури са наистина най-подходящите за моментното ви състояние и кондиция.