6b63c0d6a0c25d8f0acc78a0d1478da214349f32.jpg

Солна стая

Солна стая наричаме помещение, в което се извършва т.нар. солна терапия. Става въпрос за терапия, чиято крайна цел е да подобри човешкото здраве посредством вдишване и излагане тялото на сухи аерозоли. Стремежът е във всяка една солна стая да бъде създаден своеобразен микроклимат, който наподобява на този в солните пещери или пък на морския бряг. Препоръчителната температура в солна стая е от 32 до 36 °C, докато влажността може да варира в диапазона 30 – 40%. В следващите редове ще разберете малко повече за ползите и преимуществата, които бихте получили за своето здраве и кондиция при залагане на солна стая.

Ползи за дихателната система

Редица научни изследвания показват, че терапията в солна стая влияе благоприятно на хора, страдащи от респираторни заболявания на дихателните пътища. Вдишваните частици суха сол спомагат за това да се намалят възпалителните процеси в целия дихателен тракт и да се разширят самите дихателни пътища. Последното води със себе си до по-висок прием на кислород и съответно до по-големи количества енергия в организма. Мъдра би била идеята да се изпробва солна стая при заболявания от типа на астмата, бронхита, синузита, обикновената настинка и различни алергии. 

 Солна стая 1
 Солна стая 2
 Солна стая 3

Ползи за кожата 

Залагането на солна стая носи значителни ползи по отношение поддържането на здравето и красотата на човешката кожа. Солта подсилва защитните сили на кожата, стимулира възстановителните и регенеративните процеси в нея, и забавя ефектите от стареенето. Положителното въздействие от солната терапия ясно личи и при косата. Освен че се стимулира нейният нормален растеж, тя придобива доста по-здрав и естетичен външен вид.  

Стимулиране имунните сили на организма

Солта е широко използвана за съхранение на различни типове храни поради нейните анти-микробни свойства. Тя намалява бактериалните замърсявания в съответните храни и ни предпазва от приемане на микроорганизми, които са носители на редица заболявания. Подобна е функцията на солта и в човешкия организъм. Терапията в солна стая прочиства от токсините и стимулира изграждането на силна имунна система, която би гарантирала отличното здраве в дългосрочен план.

Редуциране на възпалителните процеси

Солта спомага за редуциране на възпалителните процеси не само в дихателния тракт, но и като цяло в човешкото тяло. Както добре знаете, по-голямата част от заболяванията започват именно от някакъв вид възпаление. В този смисъл терапията в солна стая е идеален начин да съхраните своята най-добра кондиция и да боледувате значително по-рядко.  

Аquahouse Thermal & Beach ще ви предостави оптималните условия за провеждане на качествена и ефективна солна терапия. Термалният комплекс е разположен на самия морски бряг в курорта "Св. св. Константин и Елена", и предлага на гостите си 14 открити и закрити басейна, както и редица други съоръжения с минерална вода. Съчетанието между благотворни аерозоли, лечебна минерална вода и свеж морски въздух ви гарантира, че след края на вашия престой ще се приберете по-здрави, по-красиви и в по-добро настроение от всякога.