Парна баня

Парната баня е част от услугите, които Aquahouse Thermal & Beach предлага на своите гости. По своята същност тя представлява престой в топло помещение с висока влажност (в диапазона 95 – 100%). В рамките на въпросния престой в помещението се впръсква пара с различни аромати или соли, които имат благотворен ефект върху белите дробове и дихателните пътища на човека. Препоръчителното времетраене на една парна баня е около 20 минути. Трябва да се има предвид обаче, че този тип процедура не е подходяща за някои групи потребители – най-вече бременните и хората със сърдечно – съдови заболявания.

Подлагането на парна баня гарантира множество преимущества за човешкото здраве и кондиция. Съответните преимущества са свързани с цялостно засилване на имунитета, облекчаване на болки и дискомфорт, подобряване на кръвоснабдяваното, поддържане на красива и еластична кожа, както и освобождаване от стреса и напрежението. В следващите редове ще научите малко повече за споменатите полезни свойства на процедурата парна баня.

Засилване на имунитета 

Избирането на парна баня би било добро решение за вас, ако искате да подсилите своя имунитет и защитни сили. Процедурата спомага за това да бъдете здрави в дългосрочен план и да се намали рискът от редица заболявания. В допълнение, тя подобрява обмяната на веществата в човешкото тяло, както и еластичността на мускулите. 

 Парна баня 1
 Парна баня 2
 Парна баня 3

Облекчаване на болки и дискомфорт

Бихте могли да се подложите на парна баня и ако имате проблеми с постоянен дискомфорт в областта на кръста и гръбначния стълб. Процедурата ще позволи облекчаване на нежеланите симптоми и възвръщане на нормалната кондиция в ежедневието. Също така би могла да бъде полезна по отношение контрол и профилактика на прогресивни заболявания, като например артрит или ревматизъм.

Подобряване на кръвоснабдяването

Посредством подлагането на парна баня се разширяват кръвоносните съдове и се стимулира притокът на кръв по цялото тяло. Поради споменатите ефекти обаче не бива процедурата да се практикува от хора, страдащи от разширени вени.

Поддържане на красива и еластична кожа

Подлагането на парна баня ще ви помогне да поддържате своята кожа красива и еластична. По време на процедурата се отмиват мъртвите клетки, а порите на кожата се отварят и почистват ефективно.

Освобождаване от стреса и напрежението

И не на последно място., посещението на парна баня е отличен начин да се отпуснете и да се освободите от натрупаните през работното ежедневие нива на стрес и напрежение. Важно е въпросните нива на стрес и напрежение да се контролират в определени граници, за да не се допусне негативен ефект върху човешкото здраве и кондиция.