7eacaa69287f5fd0eab892113118de1ba792d202.jpg

Курорта

Само на няколко километра от Варна, сред живописен морски бряг и зеленина, се намира една от най-популярните български морски туристически дестинации – Св. св. Константин и Елена – първият ни черноморски курорт, с който започва историята на морския туризъм и курортното дело в България.

Вече повече от век мястото предлага прелестното си крайбрежие, чистия си въздух, уютните си плажове и прохладната си свежест, а също здраве и красота чрез силата на морската вода и на лечебните минерални води в курорта. Те са едно от най-ценните му богатства.

Още в древността хората оценили природните дадености на мястото, открили животворната сила на минералните води, на морето и чистия въздух и черпили от тяхната сила и енергия. В наши дни следваме стъпките им, развиваме натрупания опит и традиции в морелечението, балнеологията и СПА туризма като използваме по най-добрия начин водата като извор за здраве, младост и красота, преоткриваме свойствата й да пречиства, да лекува, да дарява живот и благодат.

Едно от най-големите предимства на дестинацията е, че разполага не само с всички необходими природни ресурси за развитие на СПА, Уелнес и Балнео туризъм, но и ги съчетава с още две много мощни сили – морето и морския климат. Комбинацията им с минерална вода оказва благотворно влияние върху цялостното състояние на духа и тялото, укрепва имунитета и редуцира стреса и преумората. В курорта се съчетават морелечението с климатолечение, балнеология, СПА и калолечение и се предлагат целогодишно почивки, морски и СПА уикенди и ваканции, условия за спорт, релакс, рехабилитация, грижи за здравето и красотата.