Релаксация и медитация в солна стая

Специалистите препоръчват престоят в солна стая да е 45 минути за 1 ден – звучи достижимо, или пък не?! Най-вероятно веднага изниква въпросът „какво ще правя 45 минути в 1 стая, без компютър?“. Е, може би приятен разговор, или книга, а защо не и медитация! В солна стая на Aquahouse Thermal & Beach ви предлагаме да релаксирате не само тялото, но и ума си – повярвайте, след това ще сте „като нови“!

Терапията със суха сол или халотерапия е холистична терапия (без лекарства), тя използва микрочастици сол за подобряване дишането, за по-здрава кожа, по-добър сън и цялостното благосъстояние. Терапията със суха сол също помага за облекчаване на симптомите на много респираторни и кожни състояния. От казаното до дотук е ясно, че солната стая е една добра среда за медитация – както за начинаещи, така и за напреднали.

Защо да медитираме в солна стая?

Медитацията е метод за трениране на ума, подобно на фитнес, джогинг, катерене – които тренират тялото. Медитацията е изключително трудна за начинаещия – практиката на „празното съзнание“, дълго седене на тихо без да допускаме мисъл в главата си в продължение на часове може да бъде толкова трудна, колкото са 50 лицеви опови.

Тъй като фокусирането на ума е предизвикателно, начинаещият може да медитира само по няколко минути – да кажем 15, колкото трае една сесия в солна стая. За целта – изберете един конкретен обект на внимание – да кажем едно дърво и насочете всичките си мисли само към него. Ако забележите, че умът ви започва да се скита и да се отклонява, веднага върнете вниманието си към дървото. Чрез този процес се подобрява способността ви да се концентрирате.

Как да медитирам в солна стая?

  • Седнете на пейката.
  • Затворете очи.
  • Дишайте свободно – не влагайте усилия в дишането и не задържайте дъха си.
  • Фокусирайте вниманието си върху вдишването и върху това как се движи тялото ви при всяко вдишване и издишване. Забележете движението на тялото си, докато дишате. Наблюдавайте гърдите, раменете, ребрата и корема. Просто насочете вниманието си върху дъха си, без да контролирате темпото или интензивността му. Ако умът ви се лута, върнете фокуса си обратно към дъха си. (тук обектът на внимание, за който споменахме по-горе, е дишането)
  • Движете вниманието си върху собственото тяло, като дъх, който тръгва от стъпалото до главата, много бавно.
  • В началото, най-вероятно ще успеете да медитирате за около 3, 4 минути, а след това ще нахлуят мисли. Но тогава се отпуснете, усетете топлината на солната стая и върнете вниманието върху дишането.

 

Солна стая 1
Солна стая - Заповядайте при нас!
Солна стая 2
Солна стая - Оферти от нас!
Солна стая 3
Солна стая - Подарете си незабравимо изживяване!

Медитация и дишане в солна стая

Солна стая в Aquahouse Thermal & Beach е чудесно място да обърнете внимание на себе си, на дишането и ума си. В солна стая се увеличава капацитетът на дробовете, което подпомага концентрацията и води до отпускане. Затова дишайте бавно – вдишвайте за едно време и издишвайте за две – така ще изведете от тялото си изостаналия въздух. Опитайте коремно дишане, както и упражнения за дробовете и синусите – солната стая е чудесна среда за тях.

Ние от Aquahouse Thermal & Beach ценим здравето – посетете ни на морския бряг – за здрава почивка!

Защо да медитираме в солна стая?

Как да медитирам в солна стая?

Медитация и дишане в солна стая