Солна стая на морския бряг – в Св. Св. Константин и Елена

Wellness терапиите са онзи тънък момент при СПА туризма, който надгражда ползите за външната ни красота, с ползи за здравето. Добро влияние, което витамини, добавки и здравословни храни няма как да ни донесат. Aquahouse Thermal & Beach е съвременен здравен център, който залага на ползите от минералната вода, морския въздух, масажи, процедури, сауни и една от последните тенденции – солната стая.

Солната терапия, наричана още халотерапия – от гръцкото „хало“ (сол), наподобява престоя на морския бряг – а какво по хубаво – ако мултиплицирана ефекта и на самия морски бряг? Е имате го – елате в солна стая в Aquahouse Thermal & Beach!

Солна стая и ползите от солта, доказани още в миналото

Има сведения, че древните лечители и философи препоръчвали инхалациите със сол, за подобряване състоянието на дихателната система и други здравословни проблеми. Терапията със сол произлиза от спелеотерапията (пещерна терапия), развита в солната пещера Wieliczka в Полша. В следствие посещенията в тази пещера, работниците започнали да проявяват по-малко респираторни заболявания.

Солна стая и ползи за здравето

Ползите от солната терапия са широкообхватни. Нивата на сол влияят на активността на клетките в организма, човешката енергията и кръвната захар. Бидейки естествен дезинфектант, солта е антимикробна и антибактериална. Можете да получите преработена сол или по-здравословният и вариант – чиста морска сол (хималайска и мъртва морска сол), които съдържат 84 елементи и микроелементи, важни за човешкото тяло. Солната стая представя ефекта от морския въздух!

Сухият солен въздух е значително по-полезен от влажния въздух. И най-хубавото от всичко – в Aquahouse Thermal & Beach ви осигуряваме сух солен въздух в солна стая, и влажен морски въздух, на брега на Св. Св. Константин и Елена.

Интересното е, че отрицателно заредените йони в солта подобряват не само здравето, но и настроението ни. Вдишването на въздух в солна стая намалява възпаления в белия дроб и подобрява респираторни състояния като астма, алергия, бронхит, проблеми със синусите. Научните изследвания показват, че хората с астма и други заболявания дишат по-лесно след халотерапия (престой в солна стая).

В същото време, вдишването на солен въздух поддържа имунната, нервна и лимфна система. Посетителите на солна стая споделят, че след няколко сесии, усещат повишена енергия, спят по-добре, нивото на стрес е по-ниско. Солените йони пречистват въздуха и могат да увеличат капацитета на белите дробове и да намалят физическите неразположения. От казаното по-горе става ясно, че престоят в солна стая е ползотворен по време на грипни епидемии и променливо време.

Престоят в солна стая е силно препоръчителен при кожни проблеми като псориазис, обриви, екзема, акне. Самата трапезната сол, или натриев хлорид, е дехидратиращата. Но чистите минерални соли имат естествени хидратиращи свойства и поддържат водния баланс и бариерната функция на кожата, като привличат и задържат влагата в кожата. Минералите са от съществено значение за функционирането на клетките и детоксикацията, тъй като именно те имат силни подмладяващи свойства.

Експертите отбелязват, че концентрацията на полезните частици в солна стая е около 1 15 пъти по-голяма от концентрацията им на морския бряг. 45-минутна сесия в солна стая, е равна на 3 дни край морето. Представете си колко пъти ще мултиплицираме ефекта ако имаме и двете – морски въздух и солна стая?!

Кинетично активираните частици от суха сол са като „армия“, помагащи за детоксикация на дихателната система. Заповядайте в солна стая на морския бряг в Aquahouse Thermal & Beach и се погрижете за здравето си!

Солна стая и ползите от солта, доказани още в миналото

Солна стая и ползи за здравето