Тенденции в балнеолечението, които ще наблюдаваме в близко бъдеще

Балнеолечението е сфера, която се развива непрекъснато. Внедряват се нови технологии и се търсят все по-усъвършенствани методи, които да позволяват провеждането на максимално ефективни лечения и терапии. Редица са тенденциите в балнеолечението, които предстои да се наблюдават през следващите години – както по света, така и у нас. По-надолу ще се опитаме да изведем част от най-важните сред тези тенденции, за да имате ясна представа какви възможности биха могли да се отворят за вас като потребители в близко бъдеще:

Употреба на солта

Солта е способна не само да направи ястията по-вкусни, но и също така да повиши ефективността на провежданото балнеолечение. Голяма популярност набират т.нар. солни стаи, в които се практикуват терапии за подобряване на здравето посредством вдишване и излагане на тялото на сухи аерозоли. В съответните солни стаи се изгражда своеобразен микроклимат, наподобяващ този в солните пещери или на морския бряг. Солната терапия като метод за балнеолечение би могла да ви помогне при респираторни заболявания на дихателните пътища, както и при редица кожни заболявания. В България също вече се практикува солна терапия. Ние от Aquahouse Thermal & Beach разполагаме със солна стая, изградена по последни стандарти и даваща възможност на гостите ни да си осигурят отлични резултати за своето здраве и кондиция. 

Криотерапията е една доста дискусионна процедура, която обаче започва да намира все по-сериозно място в сферата на балнеолечението. При нея тъканите на човешкото тяло се подлагат на температури от 150 до 300 градуса под нулата. Смята се, че чрез въпросния метод се подтискат болка и усещане за дискомфорт, премахват се токсините и се подмладяват клетките. Престоят в камера за криотерапия трае в рамките на 1 до 3 минути. Уверено можем да кажем, че въпреки противоречивостта си, тази терапия ще продължи своето налагане в балнеолечението, като междувременно ще се направят още редица изследвания за прецизиране на нейния ефект и въздействие върху човешкия организъм.

 Тенденции в балнеолечението  1
Тенденции в балнеолечението - оферти
 Тенденции в балнеолечението  2
Тенденции в балнеолечението - Заповядайте при нас!
 Тенденции в балнеолечението  3
Тенденции в балнеолечението - Подарете си незабравимо изживяване!

Виртуална реалност

Развитието на модерните технологии съвсем естествено оказва влияние и върху сферата на балнеолечението. Виртуална реалност вече може да се създаде чрез чифт очила, които гостите да слагат преди започването на планираните процедури и терапии. По този начин те ще имат възможност да се пренесат на екзотичен остров, пред домашна камина или на друго място, което би подсилило усещането им за отдих и релаксация.

СПА на летищата

Това е една доста интересна тенденция, която започва да се наблюдава в световен мащаб. А именно пътниците на дадени авиокомпании да преминават през процедури по балнеолечение, за да се качат на своя полет релаксирани и в отлична кондиция. В Катар например вече има летище със собствен уелнес център, докато малтийските авиолинии предлагат на своите пътници отпускащи масажи по време на самия полет.

Aquahouse Thermal & Beach е модерен термален център, разположен в курорта Св. Св. Константин и Елена. При нас можете да се насладите на богата гама от масажи, ефективни терапии за тяло и специални медицински процедури, провеждани по последните стандарти в сферата на балнеолечението. Посетете Aquahouse Thermal & Beach и си гарантирайте максимални ползи за своето здраве и кондиция!

 

Употреба на солта
Навлизане на криотерапията
Виртуална реалност
СПА на летищата