592e8f7ec892e6497560534615115d23a1cec471.jpg

СПА програми

В AQUAHOUSE Thermal & Beach продължаваме дългогодишните традиции на курорта в областта на балнеологията, балнеолечението, профилактиката и рехабилитацията и ще подготвим най-подходящата за Вас терапевтична или възстановителна програма.

Балнеолечебни пакети

Аquahouse Thermal & Beach е разположен на самия морски бряг в курорта "Св. св. Константин и Елена". Нашият екип продължава дългогодишните традиции на тази дестинация в сферите на балнеологията, балнеолечението, профилактиката и рехабилитацията. Тук можете да се потопите в термален басейн по всяко време от годината, доставяйки си ненадминати дози релакс, комфорт и блаженство. В следващите редове ще ви дадем няколко основателни причини да заложите именно на  Аquahouse Thermal & Beach, когато имате нужда от качествена СПА почивка.

Удовлетворяване на всякакви нужди и изисквания

Аquahouse Thermal & Beach предлага подходящ термален басейн за всякакви нужди и изисквания. Част от термалната ни зона са 14 външни и вътрешни басейна, както и терапевтичен термален басейн с температура до 42°C. Съоръженията предоставят отлични условия за рехабилитация, за лечение на прогресивни заболявания на костите и ставите, както и за справяне с болки и дискомфорт в областта на кръста и гръбначния стълб. От друга страна, можете да посетите Аquahouse Thermal & Beach и ако просто имате нужда да се потопите в отпускащ термален басейн и да се освободите от натрупаните нива на стрес през работното ежедневие.

 Термален басейн 1
 Термален басейн 2
 Термален басейн 3

Целогодишно обслужване

Ние от Аquahouse Thermal & Beach сме способни да ви предоставим целогодишно обслужване в областта на балнеолечението и профилактиката. В това число се включват и услуги през най-студените месеци и периоди от годината. Дори през зимата високата температура на нашите открити басейни, както и спиращата дъха гледка към морето, гарантират пълноценна почивка със значителни ползи за здравето и кондицията.

Медицински специалисти

Аquahouse Thermal & Beach разполага с медицински специалисти и рехабилитатори с богат опит и отлична квалификация. Гостите на комплекса имат възможност да направят предварителен преглед и консултация при доктор по рехабилитационна и физикална медицина, за да им бъдат назначени най-удачните за тях лечебни процедури, част от които могат да бъдат провеждани и в термален басейн.

Допълнителни услуги

Освен стандартните процедури, провеждани в термален басейн, Аquahouse Thermal & Beach предлага на гостите си и редица допълнителни услуги, свързани с тяхното здраве, тонизиране и релакс. Най-предпочитани сред въпросните услуги са финландската сауна, билковата инфрачервена сауна, парната баня и солната стая.    

 

Реимбурсиране от Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси

Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси (GKV-Spitzenverband) разшири списъка на държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги (общо признати 14 държави). На 20 септември 2019 г. към него бе добавена България.

В официално писмо 2019/483 се актуализира списъкът на медицински амбулаторни услуги за профилактика в държавите членки на Европейския съюз, договарящите се страни на Споразумението за Европейското икономическо пространство и в Швейцария.

Амбулаторни услуги за профилактика в признатите здравни курорти по смисъла на чл. 23 ал. 2 от германския Социален кодекс (SGB V) могат да се предоставят и в България. Затова възстановяването на разходите съгласно чл. 13 ал. 4 е възможно и за медицински амбулаторни услуги за профилактика, използвани в България.